Sportsrideklubben Vallensbæks historie

Sportsrideklubben Vallensbæk (SIV) blev stiftet i 1989, men stod allerede i sommeren 1990 som arrangør af et landsstævne i springning med ”SAS Grand Prix”, som var en nordisk turnering i ridebanespringning med kvalifikationsrunder i hvert af de nordiske lande.

Springstævnet blev en stor succes, og dermed var vejen banet for mange og store ridestævner i Vallensbæk. I 1991 afviklede SIV for første gang DM i dressur for seniorer – og dette sideløbende med et landsstævne i springning.

I de efterfølgende år har klubben været vært for utallige lands- og elitestævner sammen med afdelinger af og finaler i: DM for klubhold i såvel dressur som springning, dressurchampionater for 4-, 5- og 6-års heste, uofficielle danske mesterskaber i kür (dressur til musik) samt adskillige danmarksmesterskaber i dressur for både ponyer, juniorer/ungryttere og seniorer. Derudover arrangerede klubben EM i dressur for ungryttere i 1996 og har endvidere afviklet et internationalt dressurstævne med den daværende ”Classic Castle Cup”.

I 1991 udnævnte Team Danmark Vallensbæk som hovedcenter for ridning i Øst-Danmark. Nu har man dog valgt kun at benytte Vilhelmsborg som hovedcenter.

SIV i dag 

 
SIV er forsat en meget aktiv stævnearrangør, som råder over én af Danmarks bedste stævnepladser, nemlig en 10.000 m2 udendørs Walber ebbe-flod fiberbunds bane på Vallensbæk Ridecenter. Til indendørs arrangementer tilbydes 2 store 20 x 60 ridehuse ligeledes med fiberbunde.
Klubben afholder stævner på alle niveauer hvert år - i både dressur og springning. Specielt er vores lands- og internationale stævner en stor deltager- og publikummagnet som vi er stolte af. SIVklub er også en aktiv medspiller i Vestegnssamarbejdet og Københavnsmesterskabet.
 
Et stort og flot område til trailerparkering og med direkte adgang til både udendørs- og indendørs stævnebaner.
 
Ridestier hvor du også som besøgende rytter kan ride i trygge omgivelser og i skøn natur.
Der er naturligvis også privat- og rideskoleundervisning på stedet. Begge dele er af meget høj kvalitet og foregår i kommunalt regi og varetages af Vallensbæk Ridecenter.
 
I 2019 kan SIVklub fejre 30 års jubilæum - det bliver et festligt år på vores stævnebaner - så glæde dig!!! 
 
 
 

Sponsorer

Næste Event